ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για να ανακαλύψετε τα Χανιά με το ενοικιαζόμενο σας αυτοκίνητο

Ιδιαίτερα μετά το χειμώνα, οι οδικές συνθήκες στην Κρήτη δεν είναι και οι καλύτερες. Συχνά οι δρόμοι γεμίζουν με χαλίκια και τρύπες, ή έχουν χάσει την πρόσφυση, καθιστώντας τους ολισθηρόυς. Τα οδικά σήματα είναι μικρά κι έτσι οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προσπαθούν να τα διαβάσουν.

Τα όρια ταχύτητας στην Κρήτη διαφοροποιούνται και οι οδηγοί θα πρέπει να εφιστούν την προσοχη τους για να αποφύγουν τυχόν θέματα ασφαλείας ή νομικά ζητήματα. Πρέπει να είστε προσεκτικοί στα σταυροδρόμια και να έχετε χαμηλή ταχύτητα μέσα στην πόλη και ταχύτητα σε σχέση με τα όρια που υποδεικνύονται στην σήμανση για τα όρια ταχύτητας.
(Τα ραντάρ ταχύτητας βρίσκονται σε όλη την εθνική οδό)

Προσέξτε τα ζώα! Τα αιγοπρόβατα τείνουν να τρέφονται κατά μήκος των εθνικών οδών και μερικές φορές φτάνουν στους δρόμους.

Συμβουλές στάθμευσης
Προσπαθήστε να αποφύγετε τη στάθμευση στο κέντρο της πόλης επιλέγοντας τα περίχωρα και περπατώντας από το αυτοκίνητό σας στο κέντρο. Αν είναι πολύ μακριά από την βόλτα σας, υπάρχουν συνήθως γκαράζ στάθμευσης, και στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλά παρκομετρά. Προσπαθείστε να ακολουθήσετε τους κανόνες και τους κανονισμούς για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα με την δημοτική αστυνομία (σε περίπτωση που έχετε λάβει κλήση στάθμευσης, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι θα μας παραδοθεί το συντομότερο δυνατό)

Τι πρέπει να κάνετε εάν έχετε κάποιο ατύχημα με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο
Αν έχετε ατύχημα, επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας! Θα πρέπει να λάβετε τα ονόματα και τις διευθύνσεις όλων των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένων τυχόν μαρτύρων και να βγάλετε φωτογραφίες του αυτοκινήτου και οποιουδήποτε άλλου οχήματος αν αυτο ειναι σχετικό. Θα πρέπει επίσης να ασφαλίσετε το όχημα και να ενημερώσετε άμεσα την αστυνομία εάν τραυματιστεί κάποιος ή υπάρχει διαφωνία σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος. Είναι καλύτερο να μας εμπλέξετε το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε.